Wyszukaj:

Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej, Zakład Histologii i Cytofizjologii UMB

Interakcje leków ze składnikami żywności.

Lek, jako substancja czynna może ulegać interakcjom ze związkami chemicznymi zawartymi w pokarmie bądź napojach. Przyjmując niektóre składniki pokarmowe możemy nieświadomie potęgować lub hamować działanie kliniczne leku.
Celem wykładu jest zapoznanie uczestników z zasadami bezpiecznego przyjmowania leków, ograniczającymi niepożądane skutki w trakcie leczenia farmakologicznego.

Termin21.05.2013 12:00 (1 godzina), Zakład Histologii i Cytofizjologii UMB, ul. Jana Kilińskiego 1, prawe skrzydlo Pałacu Branickich
Rodzajwykład
Odbiorcawszyscy zainteresowani
limit uczestników: 35, po uprzednim potwierdzeniu telefonicznym
Dojazdwe własnym zakresie
Osoba prowadzącamgr Żaneta Piotrowska
Osoba odpowiedzialnaprof. dr hab. Irena Kasacka - kierownik
e-mail: kasacka@umb.edu.pl, telefon: 85 748 55 16

Zobacz też:

Organizator główny: Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Białymstoku,
ul. Ciepła 40, 15-472 Białystok,

SEKRETARIAT: telefon: 85-67-50-672, fax 85-675-00-88
e-mail: foreign@wsfiz.edu.pl