Wyszukaj:

UNIWERSYTET W BIAŁYMSTOKU, Wydział Pedagogiki i Psychologii

Dlaczego zimą nie jemy lodów? Kulturowe aspekty upodobań kulinarnych

W trakcie warsztatów zwrócimy uwagę na zależności pomiędzy kulturą a upodobaniami kulinarnymi. Wspólnie zastanowimy się dlaczego niektóre dania nam smakują, a inne wydają się obrzydliwe i odpychające. Przy okazji poznamy jedne z najbardziej zaskakujących potraw świata.
Podejmiemy również dyskusję nad tym, jak to możliwe, że w kulturze współczesnej, która kładzie nacisk na stosowanie diety w celu utrzymania szczupłej sylwetki, programy, książki, czy blogi kulinarne, są tak bardzo popularne.

Termin17.05.2013 10:00 (2 godz.), ul. Świerkowa 20
Rodzajwarsztat
OdbiorcaUczniowie gimnazjów i szkół średnich oraz pozostali zainteresowani.
limit uczestników: bez limitu, wstęp wolny
Dojazdwe własnym zakresie
Osoba prowadzącadr Ewa Kępa, mgr Anna Korzińska
Osoba odpowiedzialnadr Ewa Kępa, mgr Anna Korzińska - Zakład Kulturoznawstwa
e-mail: evenna@gazeta.pl, telefon: 507 290 826

Zobacz też:

Organizator główny: Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Białymstoku,
ul. Ciepła 40, 15-472 Białystok,

SEKRETARIAT: telefon: 85-67-50-672, fax 85-675-00-88
e-mail: foreign@wsfiz.edu.pl